Podeli vest

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da budućim brucošima i ove godine nudi studijske programe Informacione tehnologije u mašinstvu i Mašinsko inženjerstvo, što ocenjuju kao atraktivne studijske programe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Kako se u saopštenju navodi, na Informacione tehnologije u mašinstvu biće upisano 60 kandidata, od kojih 20 budžetskih i 40 samofinansirajućih.

Kineski grad Guangdžou će do 2027. investirati više od 10 milijardi juana, odnosno oko 1,29 milijardi evra, u takozvani sektor “ekonomije na malim visinama”, odnosno u pilotirane i autonomne cilivne avione koji lete na visinama do 3.000 metara.

Novac će, između ostalog, biti uložen u izgradnju više od 100 mesta za poletanje i sletanje letećih taksija, a u planu je i izgradnja aerodroma sa pistom koja će biti kraća od onih na civilnim aerodromima, prenosi Nikkei.

Kako navodi agencija, planovi održavaju visoka očekivanja Pekinga od razvoja novog sektora koji želi da na ovaj način podstakne kinesku privredu.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je u najnovijoj prognozi od 29. maja podigao prognozu ekonomskog rasta Kine u 2024. sa 4,6 na pet odsto i obrazložio ovu reviziju dobrim rezultatima kineske privrede u prvom kvartalu 2024. i nedavnim merama vlade u Pekingu.

“Kineski ekonomski razvoj u poslednjih nekoliko decenija je bio izuzetan, vođen tržišno orijentisanim reformama, liberalizacijom trgovine i integracijom u globalne lance snabdevanja. Ova dostignuća su, međutim, praćena neravnotežama i rastom ranjivosti, a pojavile su se i prepreke za rast”, izjavila je tom prilikom prva zamenica generalnog direktora MMF-a Gita Gopinat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ