Podeli vest

Litvanski muškarac uhapšen je u Španiji nakon što je navodno lažirao srčane udare u 20 restorana širom zemlje kako bi izbegao plaćanje računa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

U izveštajima nedostaje informacija o imenu ovog 50-godišnjeg muškarca, ali se navodi da je prevario najmanje 20 restorana, većinom u regionu Kosta Blanka u Španiji, tako što je teatralno lažirao srčani udar.

Nakon što bi naručio hranu i piće, izvodio bi upečatljivu predstavu, držeći se za grudi i pretvarajući se da pada na pod.

Ova prevara je funkcionisala sve dok vlasnik jednog od restorana nije prozreo muškarčevu glumu i obavestio druge lokalne restorane slanjem slika tog muškarca, upozoravajući ih da se ne upuštaju u njegovu rutinu sa lažnim srčanim udarom.

U restoranu El Buen Comer u Alicanteu, Litvanac je je uživao u morskoj hrani i nekoliko čašica viskija. Kada mu je osoblje donelo račun u iznosu od 34,85 evra muškarac je ustao i pokušao da napusti restoran, ali su ga zaustavili i obavestili ga da još uvek mora da plati račun.

Očigledno iznerviran, prevarant je rekao da će uzeti novac iz svoje hotelske sobe, ali osoblje mu nije dozvolilo da napusti restoran. Tada je počeo da lažira srčani udar.

“Bio je veoma teatralan, pretvarao se da gubi svest i srušio se na pod”, rekao je menadžer restorana El Buen Comer. “Poslali smo njegovu fotografiju svim restoranima kako bismo pokušali da ga sprečimo da ponovi ovakav postupak.”, prenosi Oddity center.

Nekoliko vlasnika restorana planira da se udruže i podnesu zajedničku prijavu, što bi moglo rezultirati zatvorskom kaznom od do dve godine za ovog čoveka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: