Podeli vest

U Predsedništvu Srbije oko 16.20 časova završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa “velikom petorkom”, odnosno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i diplomatskim savetnicima lidera Francuske, Nemačke i Italije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug/Bilten.rs

Aleksandar-Vucic-3
Foto: Shutterstock

Na sastanku u Predsedništvu su bili specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner i diplomatski savetnik predsednice Vlade Republike Italije Frančesko Talo.

Posle sastanka novinarima se kratko obratio Lajčak koji je rekao da je tema posete bila kako da se napravi napredak u implementaciji sporazuma o normalizaciji i deeskalaciji situaciju u svetlu poslednjih događaja.

Lajčak je rekao da “petorka” snažno osuđuje napad na kosovsku policiju 24. septembra i da, kako je rekao, svi počinioci moraju biti privedeni pravdi, te da očekuju punu saradnju Srbije u tom pogledu. Lajčak je kazao da obe strane moraju da rade na deeskalaciji i normalizaciji odnosa.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnji sastanak sa “velikom petorkom” bio težak. “Težak sastanak sa petorkom. Verujem da ćemo u narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize. Narednih dana očekujem važne sastanke u Briselu”, istakao je Vučić, a objavljeno je na instagram profilu budućnostsrbijeav.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: