Podeli vest

Taman kad smo skinuli maske kojim smo pokušavali da se zaštitimo od korona virusa, stiže novi trend nošenja maski preko celog lica i tela.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Kao i veliki deo sveta i Kina se suočava sa visokim temperaturama, a iz ove zemlje odakle nam je stigao talas korona virusa stižu nam i takozvane “facekinis” – maske za celo lice.

Ovaj proizvod u Kini doživeo je totalni bum, a preko turista se prelio na Evropu.

Takve maske su navodno odavno prisutne u Kini, posebno u severoistočnom kineskom gradu Kingdao, iako stručnjaci kažu da je dodatak za lice nedavno postao popularniji.

Kineski trgovci na malo su navodno zabeležili vrtoglavu prodaju drugih proizvoda za zaštitu od sunca, kao što su rukavi za ruke i kape sa UV zaštitom, navodi Global Nevs.

„Ovaj proizvod se dobro prodaje jer pokriva kantus, ili ugao oka, gde pege mogu lako da narastu“, rekla je trgovac na međunarodnom trgovinskom tržištu Iivu Dong Vei, dodajući da je prodaja fejskinija porasla za 30 odsto u njenoj kompaniji.

Svetla koža je navodno veoma cenjena u Kini i pojačana je istorijskim presedanom i popularnim medijima u zemlji koja se može pohvaliti industrijom za izbeljivanje kože vrednom više milijardi dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: