Podeli vest

Nadamo se da ćemo na ovaj način prekinuti lance prenosa zaraze i pomoći da se epidemija obuzda, kažu iz Agencije za zdravstvenu bezbednost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vakcina
Foto: Pixabay

U pokušaju da se suzbije najveća epidemija majmunskih boginja izvan Afrike, iz britanskog javnog zdravstva je najavljena mogućnost da se vakcine obezbede za homoseksualce i biseksualne muškarce koji su izloženi najvećem riziku da se zaraze tom bolešću.

Britanska agencija za zdravstvenu bezbednost saopštila je danas da bi lekari mogli da razmotre vakcinaciju onih koji “imaju više partnera ili učestvuju u grupnom seksu”, prenosi AP.

“Nadamo se da ćemo na ovaj način prekinuti lance prenosa zaraze i pomoći da se epidemija obuzda”, izjavila je načelnica odeljenja za imunizaciju Agencije za zdravstvenu bezbednost, dr Meri Remzi.

Vakcine su do sada dobijali samo zdravstveni radnici koji se brinu o pacijentima obolelim od majmunskih boginja i radnici koji dezinfikuju prostorije kontaminirane ovim virusom.

Smatra se da je vakcina koja je prvobitno razvijena za srodno oboljenje male boginje oko 85 odsto efikasna protiv majmunskih boginja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: