Podeli vest

Kompanije Majkrosoft i Alfabet, matična kompanija Gugla, saopštile su svoje rezultate za treći kvartal iz kojih proizilazi da su ove firme zabeležile snažan rast prihoda u odnosu na prošlu godinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

GOOGLE
Foto: Shutterstock

Majkrosoft je u trećem kvartalu prihodovao 56,5 milijardi dolara, što je za 13 odsto više u odnosu na isti kvartal lane, nadmašivši očekivanja Volstrita, prenosi CNN.

Kvartalni profit Majkrosofta je dostigao 22,3 milijarde dolara, za 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Alfabet, matična kompanija Gugla, je u trećem kvartalu zabeležila prihod od 76,69 milijardi dolara, što je za 11 odsto više nego u lanjskom trećem kvartalu, dok njen profit iznosi 19,69 milijardi dolara.

Firma Snep pod koju spada i platforma za komunikciju Snepčet je objavila da je u trećem kvartalu zabeležila međugodišnji rast nakon dva uzastopna kvartala pada prodaje.

Snep je registrovao prihod od skoro 1,2 milijarde dolara, za pet odsto više nego u istom kvartalu lane, ali nije zabeležio profit, već neto gubitak od 368 miliona dolara.

Majkrosoft, Alfabet i Snep, kao i druge tehnološke kompanije su prošle godine masovno otpuštale i na razne načine smanjivale troškove pošto su oglašivači i drugi klijenti smanjili svoja ulaganja zbog zabinutosti za stanje ekonomije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: