Podeli vest

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron izjavila je da je 10 godina čekala da se venča sa Emanuelom Makronom i da je odložila njihovo venčanje zbog svoje dece.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Sebastien Nogier, Pool via AP

Brižit Makron je odložila brak sa budućim francuskim predsednikom za deceniju jer se plašila da bi životi njeno troje dece bili uništeni ozvaničavanjem njene veze sa dečakom njihovih godina, preneo je britanski list “Tajms”.

Brižit (70), bivša profesorka glume Emanuela Makrona (45) otkrila je detalje njihove romanse u učionici u intervjuu za časopis “Pari Mač”, kao i detalje svog života kao prve dame od 2017. godine.

Makron je imao 15 godina kada se zaljubio u Brižit Ozijer, 40-godišnju udatu ženu čija je kćerka Lorans bila njegova drugarica u katoličkoj školi Providans u Amijenu, na severu Francuske.

Postepeno je podlegla njegovim čarima i afera je izazvala skandal u provincijskom gradu Pikardi.

Makronovi roditelji, oboje lekari, poslali su ga u Pariz da nastavi školovanje, ali on je nastavio da održava kontakt sa Brižit.

“Glava mi je bila u haosu”, rekla je ona i dodala da je obuzeo “uragan” kada joj je preminuo otac.

“Emanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se zaljubiti u nekoga njegovih godina. Nije se dogodilo”, naglasila je ona.

Odustala je od predavanja glume, ali je predavala francuski i latinski jezik.

“Jedina prepreka su bila moja deca. Čekala sam da im ne uništim živote. To je trajalo 10 godina… Možete zamisliti šta su slušali” kazala je Brižit.

Međutim, kako je navela, nije želela da propusti svoj život.

“Ne znam kako bi moji roditelji, koji su bili uzor vernosti i dobrog obrazovanja, reagovali na naš brak”, rekla je ona.

Poticala je iz bogate porodice poslastičara i njena majka Simon Trogneks je umrla 1996.

Brižit je kazla da su se njena starija braća i sestre šalili na račun tračeva tako što su govorili da otac gleda sa neba “Pari Mač”.

Razvela se od svog supruga bankara Andre-Luja Ozijera, 2006. godine i udala se za Makrona 2007. godine, kada je on bio mladi državni službenik.

Njen sin sada ima 48 godina, tri godine je stariji od njenog drugog muža, a njene ćerke imaju 46 i 39 godina.

Ozijer nikada nije dao intervju i umro je 2019. godine.

Emanuel i Brižit vode miran život, ona priprema predsedniku doručak, a ponekad i večeru, čekajući da se vrati kući sa posla između 22 i 23 časova.

Ona radi na obrazovanju odraslih u dobrotvorne svrhe i naučila je da izdrži kritike, kao što je pronalaženje grešaka prilikom odabira garderobe.

Govoreći o stranim liderima, Brižit se pohvalno izjasnila o britanskom kralju i kraljici, koje je ugostila tokom državne posete u septembru.

Kada je došao kraljevski par, kako je navela, bila je zabrinuta, međutim, Kamila je izašla iz auta i poljubila je, a kralj Čarls je, kako je istakla, veoma kultivisan i zabavan.

Melanija Tramp, koja je posetila Jelisejsku palatu 2017. sa svojim suprugom, bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, bila je veoma slatka, rekla je Brižit Makron.

“Ali ona čvrsto drži svog muža. Kada za večerom kucne na sat, njen muž shvata da je vreme da ustane i ode. On se pokorava. Ona ima jaku ličnost”, naglasila je Brižit.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…