Podeli vest

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B., osumnjičenom da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B., ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Kako su precizirali iz Višeg suda u Smederevu za Tanjug, Urošu B. pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zato što se tereti za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti.

Njegovom ocu Radiši B. pritvor je produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. zbog uznemirenja javnosti.

Pritvor im može trajati najduže do 17. decembra.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu protiv njih podiglo pre skoro mesec dana, 18. oktobra, ali zbog štrajka radnika Javnog preduzeća Pošte Srbije, optužnica nije uručena svim licima.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. Stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: