Podeli vest

Siniša Mali poručio je da su budžetski inspektori kičma javnih finansija i da će im resorno ministarstvo pružiti svu podršku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Ministar finansija Siniša Mali poručio je danas budžetskim inspektorima, okupljenim na seminaru-radionici u Beogradu, da je ta služba kičma javnih finansija te da će im resorno ministarstvo pružiti svu podršku u radu.

Seminar o veštinama komunikacije i profesionalnog ponašanja inspektora, koji se održava u zgradi Ministarstva finansija, Mali je iskoristio da se upozna sa svakim od inspektora.

“Vi ćete značajno doprineti i stabilnosti javnih finansija i zdravlju naše ekonomije”, poručio je ministar.

Podsetio je da shodno izmenama zakona od 1. januara budžetska inspektcija postaje centralizovanija, sa ciljem povećanja ekfikasnosti, a uz bolju koordinaciju.

“Kompjuteri, mobilni telefoni, automobili – Ministarstvo će sve što vam treba obezbediti da budete funkcionalni i opremljeni. Maksimalno ćemo pomoći”, poručio je on.

Pozvao je budžetske inspektore da rade kao jedan tim, i jedna porodica, te medjusobno razmenjuju informacije kako bi radili bolje i efikasnije. Mali je rekao da je 2018. godine bilo sedam budžetskih inspektora koji su imali ukupno 15 kontrola.

Ove godine do sada je bilo 119 kontrola, a budžetska inspekcija će u 2023. imati 61 inspektora pa će biti efikasnija.

“Idemo ka tome da budžetske korisnike ne samo da kontrolišemo nego da ih usmerimo da rade shodno zakonu i vode računa o svakom našem dinaru”, rekao je on.

Inspektorima je poručio da je njihov posao da čuvaju svaki javni dinar građana Srbije.

“Važno je da ste danas ovde. Da se direktno vidimo i upoznamo. Veliki potencijal je pred vama, u smislu šta sve treba u Srbiji uraditi”, rekao je on. Istakao je da je u 2023. godini da svaki inspektor ima prosečno pet kontrola, a zatim će se taj broj povećavati, iz godine u godinu, na sedam, devet pa 11.

“To dovoljno govorili koliko ste nam važni vi i budžetska kontrola. Razmišljajte da investirate u sebe, medjusobnu komunikaciju, i sticanju novih znanja”, rekao je on.

Mali se zahvalio nemačkom GIZ-u i istakao da je saradnja oko bolje budžetske inspekcije jedna od najvažnijih zajedničkih projekata. Komunikacijska radionica budžetskih inspektora sprovodi se u okviru programa Reforma javnih finansija koji podržavaju Nemačka i Švajcarska.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: