Podeli vest

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, izjavio je danas da se Srbija na pravi način predstavila investitorima na Godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke u Marakešu i da je samo na sastanku sa predstavnicima Banke Amerike (Bank of America) bilo oko 20 novih finansijskih institucija i investitora koji su zainteresovani za ulaganje i saradnju sa Srbijom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA

“Ogromno interesovanje investitora. I to je lepa vest za naše građane. U januaru smo emitovali jednu obveznicu i 10 puta je bila veća zainteresovanost investitora nego što smo mi tražili i to se potvrđuje i danas. Imao sam priliku da razgovaram na sastanku sa Bankom Amerike, gde je bilo oko 20 drugih institucija i investitora koji su zainteresovani da rade sa Srbijom”, rekao je Mali za Tanjug.

Na pravi način smo predstavili našu zemlju i dodatno podigli zainteresovanost investitora u Marakešu, istakao je Mali.

On je kazao da je investitorima predstavio rezultate Srbije i da oni nisu imali šta da kažu, jer brojke sve govore o tome šta smo postigli.

Ministar finansija je naglasio da je veoma važno što nam ekonomija i dalje raste i što nam je javni dug pod kontrolom.

Takođe, zaposlenost je na rekordnom nivou, dok je nezaposlenost na rekordno niskom nivou, rekao je Mali i istakao da Srbije pri tome nije zaustavila nijednu investiciju, uprkos teškim globalnim uslovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: