Podeli vest

Naše javne finansije su veoma stabilne i na računu trenutno imamo više od 560 milijardi dinara, odnosno više od pet milijardi evra, kojima možemo da reagujemo i da na vreme isplatimo sve obaveze, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

On je nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom u Skupštini Beograda istakao da je Srbija uprkos povećanju plata i penzija sačuvala makroekonomsku stabilnost što pokazuje i podatak da je udeo našeg javnog duga u bruto domaćam proizvodu 51,4 odsto.

“Građane bi najviše trebalo da ohrabri to što smo u prvih šest meseci ove godine planirali da imamo manjak od 95 milijardi dinara, a umesto toga bili smo u plusu 14 milijardi.

To dovoljno govori o stabilnosti naših javnih finansija i načinu na koji vodimo ekonomsku politiku i sav slobodan novac, sve što se uštedi, ulaže se ili u kapitalne investicije, kao što je ovaj tunel u Beogradui ili podizanje životnog standarda građana Srbije”, rekao je Mali.

Dodao je da se životni standard povećava kroz podizanje plata i penzija, kao i jednokratnu pomoć koja će u iznosu od po 10.000 dinara biti krajem septembra isplaćena svim majkama koje imaju decu uzrasta do 16 godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!

simone inzagi

SERIJA A: Inzagi trener godine

Italijanski fudbalski stručnjak i trener Intera Simone Inzagi proglašen je danas za najboljeg trenera Serije A za ovu sezonu, saopštilo…