Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros liderima u Evropi kancelaru Nemačke Olafu Šolcu, predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i drugima poslao pisma u vezi sa prijemom tzv. Kosova u Savet Evrope, što pokazuje da se Srbija neće predati, “Ekonomski smo jaki i tu sam veliki optimista, ali pritisci kojima je Srbija trenutno izložena narušavaju taj optimizam.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Siniša Mali
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zabrinut više nego ikada i razlozi za to su objektivni, a nalaze se u tim pritiscima”, rekao je Mali za TV Hepi.

Istakao je da sve decenije koliko se poznaju nikada nije video zabrinutijeg predsednika Vučića i naveo da su pritisci uzrokovani problemima u regionu, odnosno BiH, zatim situacijom na Kosovu i Metohiji, pitanjem sankcija Ruskoj Federaciji i ukazao da preti i donošenje rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

“To su ozbiljni pritisci i upravo zbog toga kažem, nikada ga zabrinutijeg nisam video. Naravno, daćemo sve od sebe da se nađe rešenje”, rekao je Mali i istakao da ko god poznaje Vučića mora da zna jednu stvar, a to je da predaja nikada nije opcija.

Mali je istakao da su razlozi za zabrinutost objektivni i istakao da slede izbori za Evropski parlament, u Velikoj Britaniji, SAD i da je sada pritisak da se sve završi ako je moguće do tih izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, da će se Srbija boriti do poslednjeg trenutka protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope i nacrta rezolucije o Srebrenici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: