Podeli vest

Holandsko državno tužilaštvo odustalo je od postupka protiv bivšeg medicinskog tehničara u bolnici Vilhelmina u Asenu, koji je bio osumnjičen da je ubio 20-ak pacijenata tokom pandemije korona virusa.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

kovid
Foto: Shutterstock

Opsežna krivična istraga nije pružila dovoljno dokaza da se utvrdi da je Teodor V. počinio krivična dela, naveli su iz tužilaštva.

Dodali su da slučaj neće biti predat sudu, što znači da medicinski tehničar više nije osumnjičen, prenosi NL tajms. Teodor V. je uhapšen u aprilu 2023. godine, nakon što je bolnica podnela prijavu nadležnima.

Tužioci su sumnjali da je on odgovoran za smrt oko 20 pacijenata na odeljenju za pluća bolnice Vilhelmina tokom vrhunca pandemije između marta 2020. i maja 2022. godine.

Optužbe su zasnovali na pismu u kojem se tvrdi da je medicinski tehničar razgovarao sa nekoliko kolega kojima je rekao da je “prerano okončao živote oko 20 ljudi za koje je mislio da su u terminalnoj fazi ili da ozbiljno pate”.

Pretpostavljalo se da je to uradio tako što je isključio ventilatore ili tako što je zaobišao doktora i doneo odluku da primeni veće doze morfijuma bez odobrenja.

Iz tužilaštva ističu da je istraga otkrila da je on mnogo puta davao vrlo konkretne izjave o svojoj umešanosti, ali nikada nije pomenuo nijednog konkretnog pacijenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: