Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji i regionu i istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje naša zemlja ostvaruje u godini obeleženoj ekonomskim globalnim pritiscima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

“Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu”, rekao je Mali a saopštilo Ministarstvo finansija.

Mali i Hil razgovarali su o trenutno akteulnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin – Novi Sad i drugim.

“Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata”, rekao je Mali. Hil je ocenio da Srbija ostvaruje odlične rezultate i posebno se osvrnuo na uspeh naše zemlje u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027.

“Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti”, poručio je on. U prvih šest meseci ove godine robna razmena Srbije i SAD iznosila je 568,8 miliona dolara, pri čemu je naš izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: