Podeli vest

Mali i Molina su razgovarali i o Predlogu sporazuma između dve zemllje koji se tiče saradnje u oblasti izgradnje infrastrukturnih projekata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ MARIJA ÐURKOVIC

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Španije u Srbiji Raulom Bartolomeo Molina saglasili su se danas da je važno da se na osnovu dobrih političkih odnosa dodatno razvije privredna saradnja, te da u tom smislu ohrabruje podatak da je trgovinska razmena između Srbije i Španije uvećana, kao i da se očekuje da po prvi put pređe milijardu evra.

Mali i Molina su razgovarali i o Predlogu sporazuma između dve zemllje koji se tiče saradnje u oblasti izgradnje infrastrukturnih projekata, a na kome aktivno rade obe strane, te koji bi trebalo da bude potpisan u novembru. Sagovornici su zaključili da će na taj način dodatno da se učvrsti saradnja dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ovaj sporazum je jedan od konkretnih rezultata zvanične posete španskog premijera Pedera Sančeza Republici Srbiji u julu ove godine.

Tom prilikom, u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dogovoreno je i održavanje biznis foruma u Beogradu, a kome bi prisustvovala španska biznis zajednica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: