Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima sastao se danas da predstavnicima 16 najvećih američkih kompanija, koje su u poseti Srbiji u organizaciji Američko-centralnoevropske asocijacije (ACEBA).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predstavnici ACEBA razgovarali su juče sa premijerkom Anom Brnabić, potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem i ministrom privrede Radetom Bastom.

Otpravnik poslova Ambasade SAD u Beogradu Džon Ginkel, povodom posete delegacije 16 najvećih američkih kompanija, izjavio je za Tanjug da su one zainteresovane za ulaganje u Srbiji i saradnju sa srpskim kompanijama. Ginkel je istakao da jačanje ekonomskih veza doprinosi i sve boljim političkim odnosima Srbije i SAD.

“Veoma je značajno što SAD i Srbija dele strateške prioritete. Na primer, Srbija postaje član EU i mi smo tu da pomognemo njenu transformaciju i da bude bliže EU”, naglasio je Ginkel.

Prema njegovim rečima, te kompanije došle su u Srbiju zato što je Srbija dobro mesto za biznis. Ginkel je naveo je da su američke kompanije, koje već posluju u Srbiji zadovoljne svojim investicijama, kao i da dovoljno o tome govore činjenice da su američke kompanije od 2001. investirale više od četiri milijarde dolara i zapošljavaju sada više od 30.000 ljudi.

“Zato i mnoge druge američke kompanije žele da dođu na ovo tržište i posluju ovde”, naglasio je Ginkel. U poseti Srbiji su kompanije: Arc her Daniels Midlend, Bec htel, Bell, Citi, Merck, Motorola Solutions, Northop Grumman, Organon, Oskkosh Defense, Palo Alto Networks, Pfizer, Rio Tinto, S2 Global, Smartmatic, UGT Renewables i Visa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: