Podeli vest

Britanska vlada saopštila je da je osnovala nezavisno regulatorno telo engleskog fudbala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fudbal
Foto: Pixabay

Britanska vlada saopštila je danas da je osnovala nezavisno regulatorno telo engleskog fudbala koje će, između ostalog, imati zadatak da spreči klubove da se priključe evropskoj Superligi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan od ciljeva je i sprečavanje gašenja istorijskih klubova, odnosno zaštita kulturnog nasleđa engleskog fudbala.

“Glavni ciljevi ovog tela biće sprečavanje engleskih klubova da se priključe zatvorenim takmičenjima, za koja se proceni da štete domaćoj ligi. Cilj je i sprečavanje ponavljanja finansijskih propusta viđenih u brojnim klubovima, kao što su Beri i Maklesfild. Planira se pooštravanje uslova za nove vlasnike i direktore klubova, kako bi se zaštitili klubovi i navijači. Navijačima će biti pružena mogućnost da spreče vlasnike da menjaju ime, grb i tradicionalne boje kluba. Želimo i da obezbedimo pravednu raspodelu novca u engleskom fudbalu”, navodi saopštenje BBC.

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga bila oprezna po pitanju regulatornog tela, kada su predlozi objavljeni u aprilu prošle godine. Premijer liga navela je da je važno da regulatorno telo ne dovodi do “nenamernih posledica” koje bi mogle da utiču na njenu globalnu privlačnost i uspeh.

BBC podseća da je šest engleskih klubova – Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem, bilo među 12 klubova koji su u aprilu 2021. godine osnovali evropsku Superligu.

Engleski klubovi su posle dva dana napustili to takmičenje posle brojnih kritika navijača i britanske vlade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: