Podeli vest

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da se kupovinom domaćih proizvoda jača srpska ekonomija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

momirović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

U uslovima poremećaja na globalnom tržištu, za stabilnost snabdevanja domaćeg tržišta važna je i činjenica da se u našim maloprodajnim objektima nalazi više od 80 odsto prehrambenih proizvoda srpskih proizvođača, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas posetio kompaniju Merkator S

“Imamo male proizvođače koji imaju siguran i stabilan plasman kroz kompaniju kao što je ova. Maloprodajni objekti poput onih u sklopu kompanije Merkator S predstavljaju jednu veliku “platformu” u okviru koje svoj prostor treba da nađu i mali proizvođači na teritoriji cele naše države“, rekao je Momirović, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je konstatovao da će Vlada Srbije i ministrarstvo trgovine uvek davati stratešku podršku kompanijama koje pomažu, u fer tržišnim uslovima, domaće male proizvođače, uz uverenje da će se i u narednom periodu nastaviti sa stabilnom saradnjom, bez poremećaja na domaćem tržištu.

“Kompanija Merkator S uspešno ostvaruje svoju misiju, a to je podrška malim proizvođačima kao i celoj privredi Srbije. Zato pozivamo sve domaće proizvođače da sklopimo čvrsta partnerstva koja će im omogućiti siguran plasman proizvoda“, rekla je generalna direktorka Merkatora S Violeta Kovačević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: