Podeli vest

Aleksandar Šapić izjavio je da će nadležne službe u junu početi da skidaju stari Savski most.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ INFO SLUZBA SNS/ARHIVA

Gradonačlenik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će nadležne službe u junu početi da skidaju stari Savski most i da je rok za izgradnju novog dve godine.

“U junu ćemo krenuti da skidamo stari Savski most, rok za igradnju će biti dve godine. Neće biti kolapsa jer je taj most poslednjih godina izbegavalo dosta vozača zato sto je neisguran. Biće manja gužva nego kada se pre 10 godina radila Gazela”, rekao je gradonačelnik za Tanjug.

“Šta će biti sa starim mostom? Prodaće se u staro gvožđe. Ne znam šta će biti. Kad se rasklopi, više ne može da se stavi nigde. Ovo je ratni most za tenkove. Ovakvih mostova je bilo 60 za vreme Drugog svetskog rata, kasnije su svi bilu uklonjeni, sem ovog našeg. Preživeo je ovde osamdeset godina, ni sam ne zna kako i to na štetu Beograđana i razvoja grada”, naveo je Šapić.

Gradonačelnik je najavio da će ove godine biti produžen novobeogradski Bulevar Zorana Đinđića koji će tako biti spojen sa Vladimira Popovića.

“Tu će biti izgrađena velika saobraćajnica i kružni tok, koja u budućnosti treba da spoji Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle. Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojen Novi Beograd i Zemun”, rekao je gradonačelnik.

Gradonačlenik je rekao da će se raditi novi Savski most sa četiri trake, sa biciklističkom i pešačkom trakom, tramvajem po sredini. Za ono za šta vam danas treba više od sat vremena prolaziće se za nekoliko minuta, naveo je Šapić.

“Završetak svega ovoga se poklapa sa puštanjem metroa. Ovaj saobraćajni projekat i petlja, most i tunel skidaju 14 posto opterećenja saobraćaja, a 12 posto zagađenja”, naveo je gradonačelnik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ