Podeli vest

„EKSPO BEOGRAD 2027/EXPO BELGRADE 2027“, bi za Srbiju imalo politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj, prenelo je Ministarstvo finansija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ARHIVA

 Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je naša zemlja u potpunosti spremna da bude domaćin Međunarodne specijalizovane izložbe „EKSPO BEOGRAD 2027/EXPO BELGRADE 2027“, što bi za Srbiju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj, prenelo je Ministarstvo finansija.

Povodom današnjeg predstavljanja kandidature Beograda za organizaciju manifestacije „EKSPO BEOGRAD 2027“ u prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, ministar Mali je rekao da takvi događaji pružaju odličnu šansu za jačanje međunarodne saradnje.

„Istovremeno, to je prilika za privlačenje investitora i za predstavljanje ekonomskih, turističkih, kulturnih, sportskih potencijala država učesnica. Republika Srbija se nebrojeno puta pokazala kao odličan domaćin, i kao sposobna da organizuje velike, svetske, renomirane događaje, i tako će biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine“, naveo je Mali, prenosi Ministarstvo.

Navodi se da je ministar, koji je i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za „EKSPO BEOGRAD 2027“, podsetio da je naš predlog da se izložba sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Mali je istakao i da je iskustvo koje je naša zemlja stekla na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je završena 31. marta ove godine, od neprocenjivog značaja.

„Interesovanje za paviljon Srbije na svetskoj izložbi u Dubaiju je bilo zaista veliko, i mi smo tu priliku iskoristili na najbolji mogući način, da predstavimo naše privredne i tehnološke potencijale, kreativne industrije, turističku ponudu, nauku, kulturu, umetnost, istoriju“, naveo je ministar Mali.

On je ocenio da je kandidatura za „EKSPO BEOGRAD 2027” još jedan pokazatelj koliko se naša zemlja promenila i koliko je napredovala, što je prepoznato i priznato u celom svetu.

„Republika Srbija je ekonomski, kulturni, turistički, sportski centar ovog dela Evrope i organizacija manifestacije poput Specijalizovane izložbe bi to samo još jednom potvrdila“, zaključio je ministar finansija.

Prethodni specijalizovani Ekspo je održan u 2017. godine u Astani, glavnom gradu Kazahstana, a naredni je planiran za 2023. godinu u prestonici Agrentine Buenos Ajresu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: