Podeli vest

Mali je ocenio da građani itekako dobro pamte u kakvom su ekonomskom haosu ostavile Srbiju Nikezićeve ideološke kolege.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SINISA MALI
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Sreća je da ovu novu krizu ne dočekujemo sa platama koje su građani primali za vreme prethodne vlasti, sa nivoom BDP-a sa kojim bismo sada bili u blatu iz koga ne bismo isplivali, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali, u odgovoru na saopštenje Dušana Nikezića, predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde.

Mali je ocenio da građani itekako dobro pamte u kakvom su ekonomskom haosu ostavile Srbiju Nikezićeve ideološke kolege.

Istakao je da je sreća da Srbija krizu ne dočekuje sa poslovnom klimom u kojoj svaki četvrti radno sposoban građanin nije imao posao.

“Da, stižu teške godine i Srbija na to ne može da utiče. Ali, da bar malo bolje poznajete srpsku ekonomiju, znali biste da je prethodnu krizu generisao finansijski sektor a da ovu generiše svetska nestabilnost izazvana ratom u Ukrajini te da sistem odbrane od nje svakako ne može biti isti. To znači da sada finansijski sektor mora da se odbrani od pritiska spolja, ali je iznutra zdrav, jer ga je aktuelna vlast oporavila”, navodi Mali u pisanoj izjavi.

Poručio je da je Srbija najgore prošla, te da je spremna za ono što dolazi.

“Najgore smo Nikeziću prošli. Vas. Za ono što dolazi smo spremni”, poručio je on.

Nikezić je ranije naveo da je predsednik Aleksandar Vučić jedino u pravu kada kaže da najgore tek dolazi, pošto Srnija krizu, kako tvrdi Nikezić, dočekuje bez para, imovine, jakih državnih firmi i vrednih prirodnih resursa, neophodnih za razvoj i bolji život.

Smatra da je u poslednjoj deceniji napravljen kumulativni manjak u budžetu od 12 milijardi evra i da je inflacija duplo veća od globalnog proseka dodatno obezvredila primanja građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ