Podeli vest

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

On je kazao za Tanjug da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu.

Penzionersku karticu će, dodaje, svi prijavljeni penzioneri dobiti do oktobra. Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.

“Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni u krajnjoj liniji uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili uncima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju”, kazao je Mali.

On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

“Skoro 350 preduzeća, kompanija, maloprodajnih lanaca iz cele Srbije, se do sada prijavilo da bude partner Vladi Srbije u ovom programu koji će našim penzionerima obezbediti popuste i omogućiti im da dodatno uštede”, kazao je Mali i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe ovoj akciji.

Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

“Ukupno za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsta, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh”, kazao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ