Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa direktorom Nemačke razvojne banke „KfW“ za Jugoistočnu Evropu i Tursku Klausom Milerom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima u Srbiji koje podržava ta finansijska institucija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Mali se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i rekao da je Srbija započela veliki broj razvojnih projekata koji doprinose ukupnoj srpskoj ekonomiji.

“Svi ti projekti nas usmeravaju da budemo još efikasniji. Ulažemo u infrastrukturu, u rekonstrukciju bolnica, domova zdravlja, obnovu škola, dovodimo fabrike. Dobar smo posao uradili, a dobijanjem organizacije EKSPO izložbe 2027. godine, ćemo postati centar sveta. Hvala na svemu što je KfW do sada uradila u Srbiji, očekujem nastavak dobre saradnje”, rekao je Mali, a saopštilo resorno ministarstvo.

On je poručio da je Srbija u reformama načinila krupne korake, da je započeto restrukturiranje EPS-a, sa velikom odlučnošću da se reformiše energetski sektor, da je Srbija likvidna i makroekonomski stabilna, ali da želimo da ubrzamo rast BDP-a.

“To možemo daljim radom, projektima, odgovornim balansiranjem u ekonomskoj politici, budući da ne znamo kakve nas sve svetske okolnosti očekuju koje se nužno prelivaju i na srpsku ekonomiju. Zato moramo dobro da postavimo prioritete”, naveo je Mali na sastanku u Ministarstvu finansija.

Miler se zahvalio na dosadašnjoj saradnji, naveo da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i čestitao što je naša zemlja izabrana za domaćina specijalizovane EKSPO izložbe 2027. godine. Miler je izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

“Pravimo planove u vezi sa novim projektima za sledeću godinu, i važna je otvorena komunikacija“, rekao je Miler.

Iz Ministarstva navode da “KFW” podržava Srbiju u postizanju ciljeva i ispunjavanju obaveza u vezi sa procesom pristupanja Evropskoj uniji sa posebnim fokusom na klimu i energiju, kao i održivi razvoj urbane infrastrukture.

Uključeni su u projekte u sektoru energetike i rudarstva podržavanjem korišćenja obnovljive energije i energetske efikasnosti, održivog urbanog razvoja, sistema gradskog vodosnabdevanja i upravljanja otpadnim vodama, upravljanja otpadom.

Razvojna banka Nemačke osnovana je 1948. godine i zastupljena je u 69 zemalja sveta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ