Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Odluku o utvrđivanju iznosa za ostvarivanje prava na novčana sredstva u 2024. za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično – stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja, saopštilo je danas to ministarstvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pexels

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti je ostao nepromenjen – 20.000 evra, navodi se u saopštenju Ministarstva i precizira da su ovo pravo do sada iskoristile 583 majke.

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, kao i za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave – u visini 20 odsto vrednosti radova.

Takođe, to pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana – u visini 20 odsto vrednosti procenjene nepokretnosti od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti, kao i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita – u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: