Podeli vest

Manifestacija “Otvorene kapije tvrđave”, namenjena pretežno deci i seniorima biće organizvona na više lokacija na Kalemegdanu, a biće to prilika da Beograđani i njihovi gosti od 4. do 8. maja uživaju u brojnim radionicima, sportiću, košiću, horu Čaroloja, nordijskom hodu, đuskaonicama za starije od 65, književnim večerima i koncertima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beograd
Foto: Pixabay

Raznovrstan program, kako se navodi u saopštenju Beogradske tvrđave, podsticce razvoj sportskog duha i zdravih stilova života kod sugradjana, a promovisaće i kulturu i umetnost.

U okviru manifestacije biće između ostalog organizovane vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice, književne večeri od kojih će onu zakazanu za petak uveličati Pero i Miloš Zubac.

Posetioci će imati priliku da uživaju u koncerti Leontine i hora Čarolije, a i da budu deo humanitarnog koncerta Od/jeci Beogradskog Šopen festa – za Ivanu.

Tokom mainfestacije vlasnici kućnih ljubimaca moći će da pošalju fotografije sa psima napravljene na Tvrđavi i da učestvuju u on lajn konkursu “Pas Kališa 2023”.

Dela “Pesnika klavira” – Frederika Šopena biće izvedena u nedelju u 18 sati na platou poed spomenika Pobednik. Izvođači najkompleksnijih Šopenovih kompozicija biće pijanisti Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić, Neven Šobajić i Nebojša Maksimović.

Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška za lečenje Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru Beogradskog Šopen Fest-a.

Internacionalna kulturno – obrazovna manifestacija Beogradski Šopen Fest, od 2012. godine promoviše lik i delo kompozitora Frederika Šopena, predstavljajući vrhunski pijanizam sa fokusom na mladim talentima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: