Podeli vest

Samo četiri od 168 japanskih kompanija koje posluju u Rusiji, ili 2,4 odsto, odlučilo je do 19. juna da prekine poslovanje u toj zemlji,

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

moskva
Foto: Pixabay

Manje od tri odsto japanskih kompanija koje posluju u Rusiji odlučilo je da se povuče iz te zemlje nakon početka sukoba u Ukrajini, što je najmanji procenat među zemljama članicama Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7), pokazuje nedavno istraživanje škole menadžmenta Jejl u Sjedinjenim Američkim Državama.

Značajan broj japanskih kompanija bio je oprezan u pogledu izlaska iz Rusije, a mnoge su samo obustavile poslovanje u nadi da će ga nastaviti u budućnosti, pokazalo je istraživanje, prenosi Kjodo.

Samo četiri od 168 japanskih kompanija koje posluju u Rusiji, ili 2,4 odsto, odlučilo je do 19. juna da prekine poslovanje u toj zemlji, prema analizi japanske kompanije Teikoku Databank, na osnovu istraživanja američke škole koja prati poslovanje oko 1.300 velikih kompanija širom sveta.

Procenat je značajno niži od oko 48 odsto britanskih, 33 odsto kanadskih i 29 odsto američkih kompanija, koje su najavile povlačenje iz Rusije, navodi Kjodo.

Italija je imala drugi najmanji udeo kompanija koje se povlače iz Rusije sa oko pet odsto, pokazalo je istraživanje.

“Razlika je u tome što japanske firme nisu unapred formulisale detaljne planove za povlačenje”, ocenio je zvaničnik Teikoku Databank, komentarišući rezultate istraživanja, penosi japanska agencija.

Ako se uzmu u obzir one kompanije koje su odlučile da obustave proizvodnju, operacije ili transakcije, kao što su zaustavljanje isporuka i prihvatanje porudžbina, 74 japanske kompanije, ili 40 odsto, odlučilo je ili da prekine ili da obustavi rad u Rusiji, saopštila je Teikoku Databank, prenosi Kjodo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: