Podeli vest

Američki senator Kris Marfi izjavio je danas u Beogradu da Vašington Srbiju vidi uz SAD i EU, a ne uz Rusiju, ali i da ceni snažne poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Srbija protiv agresije na Ukrajinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

marfi
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

“Cenim snažne poruke predsednika Vučića da je Srbija protiv agresije i radujem se nastavku dijaloga kako možemo bolje da uskladimo naše politke. Iskreno se nadam da je budućnost Srbije u EU i što pre možemo da uskladimo politke u odnosu na Rusiju to je bolje”, kazao je Marfi i naglasio da veruje u odnos Srbije i SAD. Marfi je to rekao novinarima u ambasadi SAD i naglasio da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić imao produktivnu i iskrenu razmenu mišljenja i pogleda na odnose između SAD i Srbije koji su od ključne važnosti.

“Mnogo mi znači da razmenim mišljenje sa prijateljima u vladi”, rekao je on i podsetio da je posetu regionu započeo u Prištini, da su odatle otišli u Albaniju, potom u Crnu Goru i da nakon Beograda ide u Severnu Makedoniju.

Želimo da se Srbija pridruži SAD i Evropi u uvođenju sankcija Rusiji, rekao je i naglasio da cene što su Srbija i SAD bili na istoj strani na nekoliko značajnih glasanja u UN.

“Velike zemlje ne mogu da šire svoje granice na račun malih zemalja”, rekao je Marfi i naglasio da je zločin epskih razmera ono što je Rusija uradila u Ukrajini i zahteva da ceo svet to osudi i preuzme mere da se konflikt što pre okonača. Rusija će iz ovog konflikta izaći kao zemlja klijent Kine.

“Budućnost Srbije nije sa Rusijom, jer nema budućnosti sa Rusijom”, rekao je on i dodao da razume odnose Beograda i Moskve.

Prema njegovim rečima, za srpske građane bilo bi dobro da se Srbija uskladi sa sankcijama prema Rusiji i da bude uz Evropsku uniju po tom pitanju. Senator je na pitanje novinara kako gleda na posetu šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina Moskvi, rekao da Rusija očigledno traži prijatelje, i da ne smatra političkim i moralnim podržavati režim Vladimira Putina.

“Ne bih rekao da je konstruktivno bilo kome da daje podršku režimu Vladimira Putina, zato želim da obajasnim zašto je za Srbiju bolje da bude na strani SAD i Evrope”, rekao je on.

Marfi je dodao i da je razgovarao sa predstavnicima proevropske opozcije o istom setu pitanja kao i sa predsednikom i premijerkom Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: