Podeli vest

Spasovdanska litija sa velikim brojem vernika stigla je nešto pre 20 časova do Hrama svetog Save, gde je počeo moleban za mir, blagoslov i isceljenje, decu i srpski narod.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

litija
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Nakon molebana, patrijarh će se u besedi obratiti vernicima.

Litija je predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog, ispod kojeg je do Hrama svetog Save išao patrijarh.

Patrijarh Porfirije: Moramo da se držimo zajedno

Patrijarh Porfirije poručio je večeras ispred Hrama svetog Save, gde je služio moleban u okviru Spasovdanske litije, da u ovim vremenima moramo da se držimo zajedno.

Patrijarh je rekao da je upravo Hram svetog Save naša “lična karta” i da ne smemo da se odreknemo svoje duhovnosti i tradicije. On se u besedi osvrnuo i na nedavne tragedije i naglasio da se moramo štititi međusobno od zla.

“Tehnika i veštine pomažu, ali ne spasavaju i suštinska pitanja o radosti i tuzi ostaju bez konačnog odgovara”, poručio je patrijarh. Kako je rekao, niko nam ništa ne može sve dok se okupljamo u veri. “Svi smo potrebni jedni drugim, moramo se okupljati oko svetinja”, poručio je patrijarh i dodao da su različitosti dobre, jer se moramo dopunjavati kako bismo pobedilo zlo. Takođe, istakao je da treba da se pomirimo, a ne svađamo, kao i da je KiM naše srce i da moramo da ga sačuvamo kao deo Srbije.

“Sabirajmo se, potrebni smo jedni drugima”, rekao je Porfirije i naglasio da moramo svi da budemo bolje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ