Podeli vest

Novi vlasnici su odlučili da Granovskaja ostane direktor kluba iako je bila najbliža saradnica Romana Abramoviča

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

čelsi
Foto: Shutterstock

Marina Granovskaja ostaće direktor Fudbalskog kluba Čelsi, i kada ga preuzmu novi američki vlasnici, objavili su ostrvski mediji..

Američki konzorcijum, koji predvodi biznismen Tod Boli, ponudio je skoro pet milijardi za kupovinu londonskog kluba, a ostalo je da birtanska vlada i Premijer liga daju zeleno svetlo, što bi trebalo da bude formalnost, pošto je Roman Abramovič potvrdio da ne traži novac od prodaje i da će sredstva biti upotrebljena u humanitarne svrhe.

Novi vlasnici su odlučili da Granovskaja ostane direktor kluba iako je bila najbliža saradnica Romana Abramoviča. Ona tu funkciju obavlja od 2013. godine, a u klubu je od 2003.

Ruskinja sa kanadskim pasošem je skoro 20 godina bila odgovorna za odluke koje su promenile istoriju kluba i koje su, na kraju, rezultirale trofejima, pa i dvostrukim osvajanjem Lige šampiona.

Ona je, na primer, bila najzaslužnija što je Didije Drogba ostao u Čelsiju i posle 2009. godine. On je tada dobio šest mečeva suspenzije iz Lige šampiona zbog vređanja sudije na meču polufinala LŠ protiv Barselone. Granovskaja je uspela da se izbori da Drogba ostane u Čelsiju iako su članovi borda direktora bili za to da se sa njim raskine saradnja.

Najzaslužnija je što je Čelsi 2017. godine potpisao ugovor sa kompanijom “Najk”, na 15 godina, za 70 miliona evra po sezoni, što je duplo više nego što je iznosio prethodni sa “Adidasom”.

Kolika je njena uloga možda najbolje govore i reči proslavljenog asa i legende kluba Petra Čeha, koji je trenutno šef sportskih operacija.

“U našem klubu samo jedna osoba pravi dogovore i završava ih. To je Marina. Mi definišemo igrača koji nam treba i pokušavamo da promislimo da li on želi kod nas. Dalje, javimo se Marini i ona sve radi dalje. Nemam sumnju da je ona najbolja osoba za taj posao”, rekao je Čeh.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: