Podeli vest

Ilon Mask je poslao dodatno pismo o raskidu ugovora kompaniji Tviter.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

 Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask poslao je dodatno pismo o raskidu ugovora kompaniji Tviter, nakon što je na sud pozvao uzbunjivača koji je tražio dokumente o tome kako kompanija Tviter proverava spam naloge na svojoj mreži.

Mask je odustao od ponude od 44 milijarde dolara za Tviter u julu navodeći da je kompanija obmanula njega i regulatore u vezi sa pravim brojem neželjenih ili bot naloga na platformi za mikroblogovanje, prenosi Rojters.

Mask je, prema sudskom podnesku u ponedeljak, tražio informacije od uzbunjivača i bivšeg šefa obezbeđenja Tvitera Pejtera Zatka uglavnom o načinu na koji sajt za mikroblogove meri neželjeni nalog. Zatko, čuveni haker poznat kao “Mudge” kojeg je angažovao Tviter, rekao je u svojoj žalbi koja je postala javna prošle nedelje da je kompanija lažno tvrdila da ima solidan bezbednosni plan i da da je prioritet povećanju broja korisnika u smanjenju neopoželjne pošte.

Nakon objave, Maskov pravni tim je izneo navode o određenim činjenicama koje su bile poznate na Tviteru pre 8. jula, ali im nisu otkriveni.

To je izašlo u javnost i pružilo dodatne razloge za okončanje ugovora.

Sudski poziv Zatku stigao je uoči petodnevnog suđenja u Delaveru koje će početi 17. oktobra.

Dok Mask želi da raskine ugovor, Tviter traži od kancelarke Kathalin Mekormik iz Kancelarijskog suda u Delaveru da mu naredi da obavi dogovorenu kupovinu za 54,20 dolara po akciji.

U međuvremenu dostavljeno je dodatno obaveštenje o raskidu od 29. avgusta u slučaju da se utvrdi da je obaveštenje od 8. jula iz bilo kog razloga nevažeće, a prema zvanično podnetoj dokumentaciji Maska u utorak.

Akcije Tvitera su pale za 2,5 odsto na 39,02 dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: