Podeli vest

Usvojeni zaključak obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vlada
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ MIODRAG MILICEVIC

Vlada Srbije preporučila je EPS-u da prodaju struje od 1. septembra ugovara od 86,13 evra po megavatčasu za subjekte odbrane do 95 evra po MWh za komercijalno snabdevanje, dok će nova cena za rezervno snabdevanje biti 123,5 evra a cena električne energije za građane ostaje nepromenjena.

Nove preporučene cene električne energije iz EPS-a važiće do kraja godina, osim za rezervno snabdevanje čija preporučena nova cena se primenjuje od 19. novembra.

Saopšteno je da je Vlada Srbije preporučila JP Elektroprivreda Srbije, snabdevaču koji obavlja rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da to snabdevanje posle 1. septembra obavlja po ceni od 123,5 evra/MWh, bez PDV.

Zaključkom Vlada je EPS-u preporučila da od 1. septembra do kraja godine ugovore o snabdevanju sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu zaključuje po jedinstvenoj ceni od 95 evra/MWh bez PDV-a za taj period.

“Usvojeni zaključak obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Zaključkom o ceni električne energije EPS-u je preporučeno da pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovima grupacije za isti period ponudi ugovore o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 86,13 evra/MWh bez PDV-a.

“Ovim se obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u odbrambenoj industriji u Republici”, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: