Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask povukao je zajam od jedne milijarde dolara od svoje raketne kompanije Spejs-eksa, otprilike u vreme kada je kupovao Tviter, sada platformu X, za 44 milijarde dolara, objavio je Vol strit džurnal.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mask
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler/File

Spejs-eks je odobrio zajam od milijardu dolara u oktobru prošle godine na osnovu Maskovih akcija u toj kompaniji i on je istoga meseca povukao sva sredstva, navodi list, citirajući dokumente.

Mask je preuzeo vlasništvo nad Tviterom lane u oktobru. Mask je najveći akcionar Spejs-eksa sa udelom od 42 odsto, preneo je list, pozivajući se na podnesak upućen Federalnoj komisiji za komunikacije.

Kako se navodi, Spejs-eks je 4,7 milijardi dolara u gotovini i hartijama od vrednosti imao na raspolaganju krajem prošle godine.

Mask je prodao ogroman deo svojih akcija u svojoj kompaniji za proizvodnju električnih vozila Tesla 2022. godine, pre i posle dogovora o kupovini Tvitera, a ukupni iznos tih prodaja iznosio je oko 40 milijardi dolara, što je frustriralo investitore, preneo je Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: