Podeli vest

Elon Musk, vlasnik aplikacije X ranije poznate kao Tviter, rekao je da bi ta društvena mreža „mogla da propadne“, nakon što je greška u programu prouzrokovala brisanje slika objavljenih pre decembra 2014. „Tužna istina je da trenutno ne postoje velike ‘društvene mreže’.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mask
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler/File

Možda ćemo propasti, kao što su mnogi predviđali, ali daćemo sve od sebe”, napisao je Mask na platformi X (Tviter) Tokom vikenda, greška na platformi izazvala je uklanjanje slika i linkova na postove napravljene pre decembra 2014.

Nekoliko korisnika je primetilo grešku, a među onima koji su na to ukazivali je i tehnolog Tom Kouts, koji je problem nazvao „epskim vandalizmom od strane Maska“, prenosi Gardijan.

Čuveni selfi Elen Dedženeris sa ceremonije dodele Oskara 2014. takođe je uklonjen, ali je kasnije obnovljen.

Fotografija je postala najdeljenija fotografija platforme ikada, sa više od dva miliona deljenja na platformi.

Viralni tvit bivšeg američkog predsednika Baraka Obame nakon njegove pobede na izborima 2012. ostao je nepromenjen.

Neki korisnici su spekulisali da je greška uzrokovana nastojanjem da se uštede troškovi skladištenja podataka, dok su drugi to pripisali promenama napravljenim na platformi 2016. godine kada je dodato „poboljšano obogaćivanje URL-ova“, dizajnirano da prikaže preglede povezanih veb lokacija izvan ograničenja kompanije od 140 znakova.

Do kvara je došlo nakon prošlonedeljnih izveštaja koji sugerišu da je pristup sa X usporen drugim društvenim mrežama, uključujući Meta platforme Fejsbuk, Treds i Instagram.

Kašnjenje od pet sekundi pojavilo se i na linkovima ka nekim novinskim sajtovima kao što su Njujork tajms i Rojters. Ranije ove godine, korisnici su primetili da više ne mogu da objavljuju ili šalju poruke jedni drugima, a dobili su i obaveštenje o „prekoračenju dnevnog limita za slanje tvitova“

. Direktne poruke takođe nisu radile, zbog čega je kompanija uputila izvinjenje. Prethodne greške su dovele i do toga da korisnici nisu mogli da se prijave ili pogledaju sopstvene postove. Kako podseća britanski list, Tviter je ukinuo hiljade radnih mesta od Maskovog preuzimanja te platforme.

Uprkos agresivnim naporima izvršnog direktora Tesle da smanji troškove platforme, on je prošlog meseca prijavio pad prihoda od oglašavanja od 50 odsto, kao i veliko zaduženje i godišnje isplate kamata u iznosu 1,5 milijardi dolara kao rezultat duga koji je prihvatio u okviru sporazuma o preuzimanju Tvitera.

Prema Vol strit džornalu, Tviter se takođe suočava sa tužbama za više od 14 miliona dolara zbog neplaćenih računa, otkako je Musk postao vlasnik te platforme.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: