Podeli vest

Milijarder Ilon Mask odložio je kupovinu kompanije Tviter, problem je kako kaže u lažnim nalozima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

Milijarder Ilon Mask saopštio je danas da je privremeno odložio kupovinu kompanije Tviter za 44 milijarde dolara, dok ne dobije više informacija o tome koliko lažnih ili neželjenih naloga ima na toj društvenoj mreži.

Tviter je ranije ovog meseca procenio da su lažni ili spam nalozi činili u prvom kvartalu manje od 5,0 posto od njegovih 229 miliona dnevno aktivnih korisnika, preneo je Rojters.

„Ugovor o Tviteru je privremeno odložen dok se čekaju detalje koji podupiru računicu da spam/lažni nalozi zaista predstavljaju manje od 5,0 korisnika“, napisao je Mask danas na Tviteru.

Akcije ove društvene mreže su nakon njegovog tvita pale za 17,7 posto na 37,10 dolara na trgovanju pre otvaranja NJujorške berze, što je njihov najniži nivo od kada je Mask početkom aprila ovjavio da je kupio 9,0 posto udela u Tviteru i nakon toga dao “najbolju i konačnu” ponudu za 100-procentno preuzimanje te kompanije po ceni od 54,20 dolara po akciji.

Procenjena verovatnoća da će kupoprodajni ugovor biti zaključen po ponuđenoj ceni pala je ispod 50 posto prvi put u utorak, kada su akcije Tvitera pale ispod 46,75 dolara.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, rekao je da će jedan od njegovih prioriteta nakon preuzimanja Tvitera biti uklanjanje “spam botova” sa platforme.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtev Rojtersa za komentarom povodom današnje Maskove poruke, a ni u njegovoj kompaniji “Tesla” nisu bili dostupni za komentar.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: