Podeli vest

Na Beogradskom maratonu učestvovaće 6.700 trkača kojima će “ritam davati” trubači i bubnjari. Počasni ambasador maratona je Olivera Jevtić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beogradski maraton
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Jubilarni 35. Beogradski maraton, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze” održaće se u nedelju, 15. maja, od osam sati, a glavni grad Srbije biće tog dana centar atletskog sveta.

Na BGD maratonu učestvovaće 6.700 trkačaa u polumaratonu i maratonu, od čega 1.200 stranaca iz 70 zemalja, plus 700 učesnika u štafetnim trkama.

Već po tradiciji, pravi ritam trkačima davaće trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu: na Brankovom mostu, kod „Londona“, na Terazijama, dok u Pionirskom parku latino podrška stiže uz poznati bend Salsa y Punto.

“Nije mala stvar bilo koju manifestaciju održavati toliko puta, 1988. održan je prvi maraton, održan je i za vreme bombardovanja i za vreme korone, virtuelno. Nema lepše slike od trkača na ulicama, a Beograd je tako stao uz rame Njujorku, Londonu, Bostonu”, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konferenciji za medije i najavio potpisivanje novog desetogodišnjeg ugovora između Grada kao generalnog pokrovitelja i BGD maratona.

Novi direktor BGD maratona Darko Habuš zahvalio se svima na podršci, a posebno kako je rekao “svetom trojstvu” – Gradu Beogradu, Ministarstvu sporta i Srpskom atletskom savezu.

“Neka nam Beograd bude atletska prestonica sveta u nedelju”, rekao je Habuš.

Počasni ambasador BGD maratona ove godine je čuvena srpska atletičarka Olivera Jevtić, četvorostruka pobednica.

“Moja karijera traje skoro koliko i maraton i zaista mi je velika čast biti uz rame velikim imenima koji su bili promoteri maratona poput Pola Tergata i Sergeja Bubke. Nadam se da ću se ponovo vratiti i na stazu”, istakla je Jevtićeva.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković rekao je da će posle dva meseca od dvoranskog Svetskog prvenstva Beograd opet biti atletski centar sveta.

“Drago mi je da sarađujemo, na nama je da budemo oslonac BGD maratona i da u budućnosti budemo među najkvaliternijima i najmasovnijima na svetu”, istakao je Branković.

Srbija je dokazala da je centar svetskog sporta i bićemo opet, poručio je ministar sporta Vanja Udovičić.

“Najbolji primer za to su događaji koji nas očekuju samo u narednih mesec dana u Beogradu. Prvo maraton, pa Fajnal-for košarkaške Evrolige, Svetski kup u veslanju, Fajnal-ejt u vaterpolu i Svetski kup u ronjenju. Kroz maraton promovišemo zdrav život i motivišemo građane da se bave sportom”, poručio je Udovičić.

Na konferenciji za medije promovisana je specijalna limitirana poštanska marka posvećena BGD maratonu.

“Čast nam je što smo deo ovog sjajnog tima. Prepoznali smo značaj manifestacije i srećni smo da pomognemo i da pošaljemo pozitivnu sliku u svet”, rekao je direktor Pošte Srbije Zoran Ðorđević, inače i sam maratonac.

Sve takmičare i učesnike 35. Beogradskog maratona devetu godinu zaredom osigurava UNIQA osiguranje, koje je zvanično osiguranje ovog sportskog događaja.

Osim što će kao pouzdan partner ponovo biti velika podrška Beogradskom maratonu, UNIQA osiguranje pobrinuće se i za dobru atmosferu i zabavu svih posetiaca, ali i biti podstrek takmičarima da daju maksimum i izdrže do kraja trke.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: