Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask rekao je doskorašnjim oglašivačima na njegovoj platformi X (Tviter), koji su otišli zbog, kako su naveli, antisemitskog sadržaja, da mogu da se “nose”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File)

Kako navodi Rojters, njegova psovka izrečena je u intervjuu za “Dil buk samit” koji organizuje “Njujork tajms”.

Mask je nekoliko puta rekao da mu je žao jer je objavio tvit 15. novembra u kojem se složio sa antijevrejskim postom.

Od tada se susreo sa bujicom kritika jer se složio sa korisnikom koji je lažno optužio Jevreje da šire mržnju protiv belaca.

Mask je u svom postu naveo da je korisnik, koji je pričao o teoriji zavere pod nazivom “velika zamena”, “govorio pravu istinu”.

Međutim, u sredu, Mask je rekao da je time dao “napunjen pištolj” klevetnicima, opisujući svoj položaj kao možda najgori koji je imao tokom istorije tvitovanja u kojima je bilo, kako je priznao, i “budalastih” komentara.

Direktor Tesle odbacio je ideju o antisemitizmu i rekao da oglašivači koji su napustili Iks ne treba da se tu reklamiraju, a ne treba ni da misle da mogu da ga ucenjuju.
“Nosite se. Nosite. Da li vam je to dovoljno jasno? Nadam se da jeste”, poručio im je Mask.

Mask je rekao da je njegova poseta Izraelu u ponedeljak bila planirana i pre sporne poruke i “nije povezana” sa tim pitanjem.

Mask je u Izraelu rekao da je protiv antisemitizma i svega što “promoviše mržnju i konflikt”, dodajući da mreža Iks neće promovisati govor mržnje.

“Činjenica da ste došli ovde govori o vašoj posvećenosti da obezbedite bolju budućnost”, rekao je Netanijahu Masku tokom razgovora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: