Podeli vest

Vlada Srbije će, kako naglašava ministarka trgovine Tatjana Matić, nastaviti politiku zaštite standarda građana, u okolnostima aktulenih kriznih situacija u Evropi i svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hleb
Foto: Pixabay

Tržišna inspekcija nije dobila ni jednu prijavu u vezi sa prekoračenjem marže i cene hleba po Uredbi kojom je ona ograničena na 53,50 dinara, a prema rečima ministarke trgovine Tatjane Matić do sada su izvršena 43 nadzora u kojima nisu utvrđene nepravilnosti ni u pogledu hleba tipa 500, ni marži za ostale vrste hleba.

Matić za “Politku” navodi da prema informacijama iz kontrola, na ostale vrste pirmenje marže su u rasponu od 20 do 40 procenata, a neke kontrole, ukuljučujući i velike lance, su u toku.

Vlada Srbije će, kako naglašava, nastaviti politiku zaštite standarda građana, u okolnostima aktulenih kriznih situacija u Evropi i svetu.

U tom smislu će se, prema njenim rečima, najstrože kažnjavati svako nepoštovanje Uredbe o ograničenju visine trgovačke marže u podaji hleba.

Uredbom o ograničenju cene koja se primenuje od 10. avgusta cena hleba Sava korigovana je za 4,5 dinara i sada je 53,50 dinara umesto 49.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: