Podeli vest

Prvih 78 čileanskih poslanika koji će biti testirani nasumično je odabrano ove nedelje i sada će imati prvu seriju testiranja na narkotike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

testiranje
Foto: Pixabay

Čileanski poslanici biće nasumično testirani na drogu u narednih nekoliko dana, nakon što je prošlog meseca izglasan predlog kojim to postaje obavezno, uprkos kritikama nekih parlamenataraca.

Prvih 78 čileanskih poslanika koji će biti testirani nasumično je odabrano ove nedelje i sada će imati prvu seriju testiranja na narkotike, u nastojanju da se poboljša transparentnost rada parlamenta, prenosi Rojters.

U usvojenom predlogu se navodi da će svi poslanici morati da se testiraju dva puta tokom svakom četvorogodišnjeg mandata, a svi pozitivni rezultati biće objavljeni.

“Ne postoji ništa važnije od toga da se ljudima pruži transparentnost, da njihovi parlamentarci nisu konzumenti“, saopštio je desničarski poslanik Huan Antonio Koloma za državnu televiziju.

Ova odluka dolazi u trenutku kada finska premijerka Sana Marin izjavila juče da je uradila test na drogu, nakon što se ranije ove nedelje pojavio video snimak koji pokazuje kako se zabavlja na žurci sa prijateljima.

Čileanski predlog je, međutim, podelio poslanike po partijskoj liniji, a oni koji odbiju da se podvrgnu testiranju mogli bi da budu pozvani pred Etički odbor parlamenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: