Budućnost Kilijana Mbapea je još uvek otvorena. Za Francuza se kaže da se već odlučio za klub, ali plata ostaje problem. 

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

mbape
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena/File

Od leta 2023. godine, spekulacije o budućnosti 25-godišnjeg Francuza ponovo su se pokrenule. Mbape je jasno stavio do znanja da ne želi da iskoristi opciju da produži ugovor sa Pari Sen Žermenom, koji ističe u junu 2024. godine. 
Predsednik Pariza Naser Al-Kelaifi je tada pojačao pritisak na svetskog šampiona 2018. i čak je Mbapea nakratko isključio iz tima, ali još uvek malo toga nagoveštava da će ofanzivac ostati u šeikovom ansamblu koji se finansira iz Katara, navodi Heute.

Izglea da je Mbape doneo svoju odluku. Ovo nije iznenađujuće za Real Madrid, zvezdani tim iz španske prestonice, klub trenutno povređenog OFB legionara Davida Alabe. Mbape se već 2022. spremao da se pridruži Madriđanima, a onda je u poslednjem trenutku napravio preokret i produžio ugovor sa PSŽ-om. 

Odlučili za Real?

Od 1. januara, francuska zvezda je u mogućnosti da pregovara sa zainteresovanim klubovima i, prema pisanju „Sport Bilda”, sada je konačno odlučio da pređe u Real radi besplatnog transfera. 

Dogovor je, međutim, daleko od fiksnog, jer bi prinčevska plata zvezde mogla da postane velika tačka. Mbape, koga savetuje njegova majka Fajza Lamari, navodno zahteva godišnju platu od 70 miliona evra za svoje potomstvo, pored ogromnih 100 miliona evra. Trenutna plata 25-godišnjaka u PSŽ-u iznosi 72 miliona evra. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: