Podeli vest

Broj poginulih je porastao nakon ruskih raketnih napada na nekoliko ukrajinskih gradova. Povodom toga oglasio se ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

kuleba
Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Ruttle/File

“Broj bi se mogao još više povećati”, rekao je predsednik Vladimir Zelenski u utorak u svojoj večernjoj video poruci na onlajn servisu Telegram. Povređeno je 130 ljudi. Ukrajinska vojska je ranije prijavila najmanje osam mrtvih i skoro 80 ​​povređenih, piše austrijski Heute.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je u intervjuu za „Bild” da napad jasno pokazuje da je Ukrajini potrebno još više protivvazdušnih sistema. Prema njegovim izjavama, nedostaje i artiljerijska municija. “Nedovoljna količina artiljerijske municije je od početka bila problem”, rekao je Kuleba.

Rusija je očigledno superiornija u odnosu na Ukrajinu kada je reč o artiljerijskoj municiji. Takođe zato što se ruska vojska snabdeva iz Severne Koreje. To je najbolji način da se Ukrajini obezbedi sve što joj je potrebno da pobedi Rusiju i oslobodi ukrajinske teritorije. Zatim, odgovarajući na hipotetičko pitanje novinara Bilda o tome da li Putin planira napad na Nemačku, Kuleba kaže: „Rusija će napasti NATO državu. Ako Rusija pobedi u Ukrajini, sledeći korak će biti protiv NATO-a“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: