Podeli vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) doniralo je 40 laptop računara opštinama Arilje i Priboj, a donaciju je predstavnicima lokalnih samouprava uručio državni sekretar u Ministarstvu Đorđe Dabić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MDULS

Dabić je istakao da MDULS na ovaj način pomaže unapređenje rada lokalnih organa i pruža podršku gradovima i opštinama na putu njihovog daljeg razvoja, navodi se u saopštenju ministarstva.

On je naglasio da je sa predsednikom opštine Arilje Predragom Maslarom razgovarao o projektima koje Vlada Srbije sprovodi u ovoj lokalnoj samoupravi, od kojih je najvažniji projekat izgradnje brane Svračkovo, a za šta su opredeljena sredstva u iznosu od 100 miliona evra.

Dodao je da država kontinuirano ulaže i u putnu infrastrukturu na teritoriji ove opštine i radi na privlačenju novih investicija.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana mogućnost da opština Arilje naredne godine aplicira za sredstva Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za projekat rekonstrukcije osnovne škole u Arilju.

Državni sekretar je ukazao na to da je Vlada pomogla i razvoj Priboja, te da je samo u puteve na teritoriji ove opštine uloženo više od milijardu dinara u proteklim godinama.
Kako je naveo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastaviće da podržava realizaciju kvalitetnih projekata koji su u interesu građana u svim lokalnim samoupravama širom zemlje, zbog čega je pozvao i opštinu Priboj da se prijavi za sredstva MDULS sledeće godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: