Podeli vest

Prvi susret ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i novoimenovanog ministra spoljnih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića održan je danas na marginama ministarskog sastanka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Skoplju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MSP/ DIJANA VUKOMANOVIĆ/ nr

Kako se navodi, dva šefa diplomatije razgovarali su o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dveju zemalja.

Dačić je izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje zvaničnika i institucija Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

On je naglasio da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Dačić i Ivanović su izrazili očekivanje da će dve zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za njihove građane, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: