Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin mogli bi da se sastanu krajem avgusta ili početkom septembra, javio je turski televizijski kanal Haber.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan putin
Foto: Tanjug/Turkish Presidency via AP/File

U izveštaju se navodi da će krajem meseca Erdogan “možda imati kontakt sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom” i da se očekuje da Putin dođe u Tursku, ali da može doći i do “posete u suprotnom smeru”.

Kako se navodi, nakon jednodnevne posete Mađarskoj 20. avgusta, Erdogan će prisustvovati samitu G-20 od 9. do 10. septembra u Indiji.

Nakon toga, od 17. do 21. septembra turski predsednik će prisustvovati sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će imati niz bilateralnih kontakata sa liderima drugih zemalja.

Erdogan i Putin su 2. avgusta imali telefonski razgovor, tokom kojeg su se dogovorili da izvrše pripreme za potencijalni sastanak. Erdogan je 4. avgusta rekao novinarima da bi Putin mogao da poseti Tursku.

Prema rečima turskog predsednika, tačan datum posete još nije određen i o tome će se pregovarati diplomatskim putem.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je 3. avgusta da se razmatraju datum i lokacija za sastanak ruskog i turskog predsednika i da će biti dogovoreni diplomatskim kanalima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: