Podeli vest

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučića i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pitin vučić
Foto: Shutterstock

Regionalni i svetski mediji preneli su vest o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučiha i Vladimira Putina, ističući da je dogovoren novi trogodišnji aranžman za snabevanje Srbije gasom i povoljna cena tog energenta.

Portal Klix donosi vest o tome pod naslovom “Vučić dogovorio s Putinom: Srbija će imati najniže cene gasa u Evropi”, dok portal RTCG navodi da će ruski gas za Srbiju biti tri puta jeftiniji nego za druge evropske zemlje.

Rojters prenosi da je predsednik Vučić naveo da mu je Putin rekao da ga pozove ako oseća da ima još o čemu da se razgovara. Agencija navodi da se Srbija, koja ima za cilj da se pridruži Evropskoj uniji, našla pod pritiskom zapadnih zemalja da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom i uvede sankcije Rusiji.

Rojters je preneo i saopštenje Kremlja da su se Putin i Vučić dogovorili da će Rusija nastaviti da isporucuje prirodni gas Srbiji i da će dve zemlje ojačati svoje partnerstvo.

BBC na srpskom jeziku pod naslovom “Vučić, Putin i gas: „Novi povoljni ugovor o snabdevanju energentima, Srbija će imati sigurnu zimu” prenosi izjavu predsednika Vučiha da će cena gasa biti veoma povoljna i da će, ako sve bude realizovano, Srbija imati po pitanju gasa sigurnu zimu.

Londonski Gardijan takođe objavljuje da su predsednici Srbije i Rusije dogovorili trogodišnji ugovor za snabdevanje Srbije gasom i jačanje partnerstva.

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučića i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: