Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da presretnuti razgovor oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most ukazuje na to da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom,

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP/File

“Pokušaji da se razgovor oficira Bundesvera prikaže kao igrica sa raketama i tenkovima su zlonamerna laž. Nemačka se sprema za rat sa Rusijom”, naveo je on na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, niko ne zna da li su politički vrh Nemačke i sam kancelar Olaf Šolc znali za razgovor nemačkih oficira povodom napada na Krimski most, prenose RIA Novosti.

“Ipak, čak i ako to nisu znali, bilo je mnogo slučajeva u istoriji da je vojska sama odlučivala da započne ratove ili je stimulisala takve inicijative”, smatra on.

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete Taurus i o tome da li su nemačke krstarće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera, a savezna kancelarija za vojnu kontraobaveštajnu službu pokrenula je sve neophodne mere.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ