Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da koncept “Ukrajina nije Rusija” mora zauvek da nestane i da je “Ukrajina, naravno, Rusija”, kao i da mirovni pregovori s aktuelnim vlastima u Kijevu nisu mogući a sa novom vladom biće ako priznaju novu realnost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP/File

“Jedan od bivših lidera Ukrajine je jednom rekao da Ukrajina nije Rusija. Ovaj koncept treba da nestane zauvek. Ukrajina je, naravno, Rusija”, rekao je Medvedev govoreći na Svetskom festivalu mladih kod Sočija.


Prema Medvedevu, u zaborav bi trebalo da odu i pokušaji ignorisanja ruskog javnog mnjenja, koje, kako kaže, s pravom smatra Ukrajinu delom sveruske civilizacije, prenosi Ria Novosti.


Teritorije na obe obale Dnjepra deo su ruskih strateških i istorijskih granica, naglasio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti. “Zato su svi pokušaji da se nasilno promene, da se žive odseku, osuđeni na propast“, ​​dodao je on.


On je rekao da Rusija treba da ide sadašnjim putem, da istorijski delovi zemlje treba da se vrate kući.
Svi će morati da računaju sa strateškim granicama Rusije, hteli to ili ne, rekao je Medvedev.
“Ovo je, ako hoćete, deo naše osnovne samoidentifikacije, osnovnih principa naše spoljne politike u decenijama koje dolaze, i od njih nećemo odstupiti”, zaključio je on.


Svetski festival mladih 2024. održava se od 1. do 7. marta na saveznoj teritoriji Sirijusa, koja je proglašena ukazom predsednika Vladimira Putina. Naselje Sirijus, na ruskoj crnomorskoj obali kraj Sočija, dobilo je poseban status — status federalne teritorije na području dečjeg Obrazovnog centra „Sirijus“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: