Italijanska premijerka Đorđa Meloni doputovala je u SAD, gde će se danas u Beloj kući sastati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, prenosi ANSA.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ĐORSĐA MELONI ITALIJA IZBORI
Tanjug/AP Photo/Domenico Stinellis, File

Predsedavanje Italije G7 biće jedno od pitanja o kojima će lideri dve zemlje razgovarati.
Biće to drugi susret Bajdena i Meloni za oko sedam meseci.


Bajden će pokušati da ubedi evropske lidere da SAD ostanu uz Ukrajinu, čak i nakon što nije uspeo da Kongres usvoji paket strane pomoći, od kojih bi 60 milijardi dolara išlo Ukrajini, a 35 milijardi Izraelu i kineskom regionu Tajvan, navodi ABC.


Zakon o pomoći usvojen je u Senatu, ali je predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson, republikanac, odbio da ga stavi na glasanje u Kongresu.


Uoči dolaska Meloni, zvaničnici Bele kuće su rekli da nemaju dobre odgovore za saveznike o pronalasku rešenja sa republikancima i ponovno slanje američke pomoći Kijevu, koja je preko potrebna jer Ukrajina pokušava da se odbrani od ruskog napada, dodaje ABC.


“Ne mogu da vam kažem o čemu razmišljaju republikanci u Predstavničkom domu, ali je očigledno da imaju uticaj, ne samo na američku bezbednost, već i na bezbednost saveznika i partnera širom sveta”, rekla je portparokla Bele kuće Olivija Dalton.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: