Podeli vest

U Facebook grupi Meta, korisnici će ubuduće dobiti upozorenje ako objave AI video ili audio datoteke koje izgledaju varljivo stvarne. Ako to ne učine, mogli bi se suočiti sa posledicama, upozorio je Metin politički šef Nik Kleg u blogu u utorak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto. Unsplash

Na osnovu informacija, grupa želi da u svojim servisima označi sadržaje kreirane uz pomoć veštačke inteligencije. Pored Facebook-a, Meta uključuje i Instagram i WhatsApp.

Digitalni vodeni žigovi

Zahtev korisnicima je neophodan jer još uvek nije uobičajena praksa da se nevidljivi vodeni žigovi integrišu u AI softver za kreiranje video zapisa i zvučnih datoteka kao što je to slučaj sa fotografijama, objasnio je Kleg, a prenosi Watson.

Istovremeno je naveo da postoje načini da se ovi vodeni žigovi uklone. Ali Meta radi na tome da ovo oteža. Ideja je da se vodeni žigovi integrišu direktno u kreiranje datoteka tako da se ne mogu deaktivirati. Grupa takođe razvija tehnologiju za automatsko prepoznavanje sadržaja generisanog pomoću veštačke inteligencije.

Pre nekoliko nedelja, automatizovani pozivi sa varljivo stvarnim imitacijom glasa predsednika Džoa Bajdena izazvali su uzbunu u SAD . Poruka poziva bila je da se ne učestvuje na predizborima Demokratske partije države Nju Hempšir. Incident je podstakao zabrinutost da bi u narednim mesecima moglo doći do pokušaja da se utiče na ishod novembarskih predsedničkih izbora širenjem lažno stvarnih lažnih veštačkih inteligencija.

Meta je deo industrijske koalicije koja želi da uspostavi standardne tehnologije za označavanje datoteka generisanih korišćenjem veštačke inteligencije. Na osnovu toga, Meta želi da označi AI slike u aplikacijama Facebook, Instagram i Threads na svim podržanim jezicima. Grupa takođe nudi AI softver za kreiranje slika na osnovu tekstualnih specifikacija. Ove datoteke sadrže i vidljive i nevidljive vodene žigove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: