Na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara održaće se 45. međunarodni sajam turizma na kojem će učestvovati više od 500 izlagača iz 27 zemalja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sajam turizma
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ova, jedna od najznačajnijih turističkij manifestacija celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta, ove godine se održava pod sloganom “Avantura počinje ovde!” u halama 1, 1A i 4 od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana u nedelju 25. februara od 10 do 18 časova.


Pored zemalja koje će se tradicionalno predstavljati, prvi put na sajmu ove godine nastupaće Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje će se vratiti ponovo su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.


Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, a kako je saopštio Beogradski sajam ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje.


Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4, kroz nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), Turistička organizacija Vojvodine (TOV) kao i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.


Najavljeno je da će u paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, ubedljivo najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na letovanje, posetioce očekivati izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja.


U saopštenju se naglašava da je Sajam turizma u Beogradu najposećeniji sajam turizma regiona i šire i kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.


Dodaje se da je zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.


“Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tokom sajamskih dana, reflektuju se potom na čitavu turističku godinu koja po pravilu biva obeležena aktuelnim Sajmom turizma”, ističe se u saopštenju.


Istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme “Horeca” koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim delatnostima.
Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga 200 dinara po satu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: