Podeli vest

Microsoft je u ponedeljak objavio da sarađuje sa medijskom platformom Semafor i drugim novinskim organizacijama kako bi pomogao novinarima da proizvode sadržaj koristeći generativnu veštačku inteligenciju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Kroz ovu saradnju, Microsoft će pomoći organizacijama da identifikuju i usavrše procedure i smernice za odgovornu upotrebu veštačke inteligencije (AI) u prikupljanju obaveštajnih podataka i poslovnim praksama, naveo je tehnološki gigant u postu na blogu.

Semafor je najavio da će pokrenuti vesti pod nazivom “Signali” koje novinari mogu koristiti da pruže čitaocima analizu i uvid u najnovije vesti koristeći alate OpenAI i Microsofta.

Dogovor, čiji finansijski detalji nisu otkriveni, dolazi kada se Microsoft, zajedno sa proizvođačem ChatGPT-a OpenAI, suočava sa tužbom Njujork tajmsa zbog neovlašćenog korišćenja sadržaja koji objavljuje za obuku tehnologija veštačke inteligencije.

OpenAI i Microsoft su izjavili da je korišćenje dela zaštićenih autorskim pravima za obuku AI proizvoda u skladu sa „poštenom upotrebom“, pravnom doktrinom koja reguliše nelicencirano korišćenje materijala zaštićenog autorskim pravima.

Microsoft je takođe najavio saradnju sa novinskim organizacijama, uključujući Craig Nevmark Graduate School of Journalism, Online Nevs Association i GroundTruth Project, kako bi istražili načine za uključivanje generativne AI u njihov rad i redakcije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ